Aceasta este versiunea veche a site-ului UEFISCDI. Pentru informatii actuale accesati http://uefiscdi.gov.ro

Trimite pe email

Apel CHIST-ERA 2014


(The 5th international Call for research projects) 

A fost deschis cel de-al 5-lea apel in cadrul proiectului CHIST-ERA (European Coordinated Research on Long-term Challenges in Information and Communication Sciences and Technologies ERANET) pentru propuneri de proiecte in urmatoarele doua domenii:

  • Resilient Trustworthy Cyber-Physical Systems (RTCPS) 
  • Human Language Understanding: Grounding Language Learning (HDC)

Romania va sustine participarea cercetatorilor in ambele tematici de cercetare, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI).

Apelul este dedicat proiectelor colaborative multidisciplinare cu un inalt grad inovativ, ideilor si solutiilor originale care implica competente interdisciplinare, iar instrumentul comun de finantare creat in acest scop va sustine grupuri internationale de cercetatori capabili sa abordeze cele mai noi si incitante topici.

Institutiile care aplica pentru finantare trebuie sa fie eligibile conform regulilor nationale de finantare ale tarilor din care fac parte. Grupurile multidisciplinare de cercetare, ce alcatuiesc consortiul proiectului, pot cuprinde minim 3 parteneri din cel putin 3 tari distincte participante la apel. De asemenea, se va urmari ca partenerii dintr-o singura tara participanta la consortiu sa nu depaseasca 60% din finantarea pe proiectul respectiv.

Modalitate de aplicare: Propunerile se depun doar in format electronic de catre coordonatorul de consortiu, prin sistemul ESS – Electronic Submission System gazduit de site-ul proiectului: http://www.chistera.eu/call-2014-announcement. Documentele suport - „Proposal form” si „Financial template” - sunt prezentate mai jos (documentul financiar este util doar pentru pregatirea propunerii de proiect).

Propunerile se pot depune pana cel tarziu 13 ianuarie 2015 (17:00 CET)Informatii complete despre acest apel (tari partenere, beneficiari eligibili, cerinte pentru aplicanti, procedura de evaluare, raportare, reguli de eligibilitate ale tarilor participante la call) sunt disponibile la adresa de web: http://www.chistera.eu/call-2014-announcement.

Documente suport: Proposal form.doc; Financial Template.xlsx; leaflet.pdf

Bugetul Romaniei in acest call este de max. 750.000 euro pentru ambele tematici (bugetul estimativ al partenerului din Romania, pentru un proiect, nu poate depasi 250.000 euro pe toata perioada de implementare a proiectului). Propunerile de proiecte acceptate la finantare (echipa din Romania) vor fi contractate cu respectarea regulilor PN III (Planul National de Cercetare, Dezvoltare si Inovare 2014-2020).

Pentru aplicantii din Romania: proiectul se desfasoara intr-o institutie sau unitate de cercetare-dezvoltare din Romania, inclusiv intr-o institutie de invatamant superior (institutie gazda). Institutia gazda nu poate fi o intreprindere, in sensul legislatiei privind ajutorul de stat.

Cautare parteneri:http://www.chistera.eu/node/add/call-2014-eoi

Persoana de contact:

Monica CRUCERU,

e-mail: monica.cruceru@uefiscdi.ro;

tel.: +40 21 3080561

 


(articol actualizat in: 17/10/2014)
Trimite pe email