news big evenimente

Workshop „High-performance computing in science and technology” organizat în cadrul proiectului InnoHPC

În data de 22 septembrie 2017 a avut loc workshopul „High- performance computing in science and technology”. Evenimentul a fost organizat de către UEFISCDI şi Universitatea de Vest din Timişoara în cadrul proiectului InnoHPC - High-performance Computing for Effective Innovation in the Danube Region, finanţat din programul de cooperare interregională Danube Transnational Programme.

Principalele topici abordate:
Evenimentul s-a concentrat pe identificarea ingredientelor necesare pentru transformarea digitală a industriei şi pe utilizarea eficientă a HPC în procesele inovative, dezbaterile urmărind comparativ situaţiile din România şi Republica Moldova, dar şi evoluţia domeniului la nivel european şi regional. Speakerii din România și din Republica Moldova au subliniat importanța cooperării dintre mediul academic și de cercetare și industrie, precum și deschiderea pentru viitoare proiecte comune în domeniului calculului de înaltă performanță.

Implicare:
În calitate de partener în proiectul InnoHPC, echipa UEFISCDI a co-organizat și a participat activ la workshop-ul organizat la Timișoara. Concluziile dezbaterilor, alături de rezultatele analizelor regionale efectuate în cadrul pachetului de lucru „WP3: Regional HPC Benchmark”, vor fi prezentate partenerilor la următoare întâlnire a echipei de proiect ce va avea loc la Budapesta în a doua jumătate a lunii octombrie 2017.

Mai multe informaţii găsiţi în pagina web a proiectului: www.interreg-danube.eu/approved-projects/innohpc.


Persoane de contact UEFISCDI:
Raluca Saftescu
raluca.saftescu@uefiscdi.ro

Elena Simion
elena.simion@uefiscdi.ro
Mai multe detalii
Ştiri asemănătoare
 
 
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.6162, O: 456]