Sustainable Urbanisation Global Initiative

Acronim program: ERA-NET Cofund
Finanțator: Comisia Europeană
Coordonator: The Technology Strategy Board, United Kingdom

Proiectul ERA-NET Sustainable Urbanisation Global Initiative are drept scop identificarea și aducerea la un loc a expertizei în cercetare și inovare din Europa și nu numai, pentru a gasi noi solutii pentru FEW Nexus (Food-Energy-Water Nexus).
Creând conexiunea între activitatea JPI Urban Europe și a Belmot Forum (BF), acest ERA-NET dezvoltă soluții urbane aplicate, de durată, care aduc împreună cercetarea și inovarea de pe tot globul și care să acceseze un număr de piețe mult mai mari, globale. Implică participarea financiară a 17 agenții de finanțare din Europa și 7 din afară: US, Argentina, Brazilia, China – Taipei și Quatar.

Sunt urmărite obiective de impact precum susținerea dezvoltării inovațiilor practice și a cercetării colaborative care să permită mediului urban să înțeleagă provocările sistemelor dedicate Food – Energy – Water.
Un alt obiectiv este să ofere un cadru pentru corelarea agendelor de cercetare și inovare ale JPI Urban Europe și Belmont Forum cu scopul de a întări colaboarrea transdisciplinară și experiențele de co-creare în cercetare și inovare, precum și facilitarea utilizării expertizei disponibile la nivel global.

Proiectul va contribui la dezvoltarea relațiilor internaționale dintre diferiți actori implicați în comunitatea de cercetare și inovare, sprijinindu-i în provocările de corelare a propriilor scopuri cu inițiativele strategice mai cuprinzatoare, inclusiv SRIA, Future Earth si UN-Habitat.

Parteneri:
Argentina - MINCyT
Austria - FFG
Belgium - FWO Innoviris
Brazil (state of São Paulo) - FAFESP
Chinese Taipei - MOST
Cyprus - RPF
France - ANR
Germany - BMBF
Japan - JST
Latvia - VIAA
Netherlands - NWO
Norway - RCN
Poland - NCN
Qatar - QNRF
Romania - UEFISCDI
Slovenia – ARRS

Website: http://jpi-urbaneurope.eu/calls/sugi/


Persoane de contact:
ElSimion 90
Elena Simion
Expert
Telefon:
Fax:
+40 21 311 59 92
elena.simion@uefiscdi.ro
https://uefiscdi.ro/sustainable-urbanisation-global-initiative
Versiunea anterioară a site-ului poate fi accesată la adresa: http://old.uefiscdi.ro
Fiţi informat despre toate domeniile în care UEFISCDI îşi desfăşoară activitatea.
Înregistraţi-vă adresa de email pentru a primi newsletter-ul UEFISCDI
[T: 0.5124, O: 454]